rochii office

Se spune că ceea ce porți influențează ceea ce simți și atrage după sine lucrurile care vrei să ții se întâmple. Atunci când îmbraci ceva care îți place totul pare văzut într-o lumină pozitivă, chiar și când vorbim de taskurile nesfârșite de la job. Și în ce te-ai simți mai bine, mai puternică, mai feminină decât în rochii office. A te simți bine în pielea ta este secretul femeilor puternice care reușesc să domine în lumea afacerilor. 

O femeie ar trebui să exprime feminitate și eleganță prin ținuta sa. și acest lucru este posibil chiar dacă petreci o mare din timp la birou. Dacă nu ai un job unde codul vestimentar impune limite foarte stricte, echilibrul perfect între stilul personal, eleganță și feminitate și rigorile impuse de ținuta office, nu este atât de greu de obținut. Dimpotrivă, tot ce trebuie să ai în garderobă sunt câteva rochii office pe care să le poți accesoriza și purta în diferite combinații.

Ce modele de rochii office poți purta la birou

Nu toate avem silueta perfectă, însă toate suntem de acord că hainele de birou sunt cartea de vizită a unei femei, nu-i așa? Nu contează dacă lucrezi cu publicul, intri în contact cu clienții prin intermediul ședințelor sau lucrezi într-un departament de creație, o rochie office care te avantajează nu va face decât să-ți contureze și mai mult personalitatea. Dacă te întrebi ce rochii office ai putea purta care să îți pună calitățile fizice în valoare și să-ți ascundă micile imperfecțiuni, iată câteva propuneri în funcție de tipologia corpului tău:

Rochii office pentru silueta măr

Așa cum îi spune și numele, silueta măr sau piramidă inversată este conturată de un bust generos, lipsa taliei și de un abdomen bine rotunjit. Înăltimea taliei de la rochie este primul aspect pe care trebuie să-l ai în vedere atunci când alegi rochia care îți va pune cel mai bine corpul în valoare. De asemenea, va trebuie să adaugi volum în partea șoldurilor pentru a face un echilibru între partea superioară și cea inferioară. O rochie simplă în partea superioară, dar cu volane în partea șoldurilor este perfectă pentru femeile cu sileta măr. Dacă optezi pentru o rochie cu talie lejeră, nu mulată, te va ajuta deopotrivă să trișezi puțin pentru a reuși să maschezi insesizabil lipsa taliei. 

Propunerea noastră este această rochie albastră din bumbac gros, cu mânecă lungă, dacă mediul de lucru nu este unul formal. 

Pe de altă parte, caută modele de rochii office cu decolteu în V, întrucât ele vor crea impresia de alungire a siluetei. În general, persoanele cu această conformație au picioare zvelte, aspect pe care trebuie să-l pună în valoare, purtând rochii office până la genunchi. 

rochie office

Rochii office pentru silueta pară

Silueta pară este reprezentată de coapse și fund pronunțat, dar cu sâni mici și umeri mai înguști decât șoldurile, astfel încât partea inferioară a corpului va ieși în evidență, va fi mai voluminoasă. În acest caz, ca să obții o siluetă echilibrată va trebui să adaugi volum acolo unde nu există. Alege rochii office cu detalii în partea superioară precum volane, aplicaţii, broderii, epoleţi la umeri. De asemenea culorile deschise şi imprimeurile mari creează impresia de volum, aşadar apelează la rochii office care au partea superioară într-o nuanță deschisă și partea inferioară închisă.

Propunerea noastră este o rochie de zi bordo cu volane pe mâneci, ce poată fi purtată atât cu încălțăminte elegantă, dar și cu bocanci army pentru o ținută cu aer fresh, tineresc.

rochii office

Rochii office pentru silueta androgină

Dacă forma corpului tău este lipsită de curbe și cu o talie nu prea bine definită înseamnă că ai o siluetă de tip androgin. Fericită sau nu de aceste proporții, depinde de viziunea ta asupra frumuseții corporale. Specialiștii spun că asta înseamnă că ai un corp bine proporționat, mai ales dacă ai picioare lungi.

Cum poți crea senzația de forme pline? Extrem de simplu: apelaând la ajutorul trucurilor vestimentare. De exemplu poți opta rochii office care marchează talia, pentru a subția vizual această zonă și pentru a crea volum în partea superioră sau inferioară. Cele mai potrivite modele de rochii pentru tine sunt accesorizate cu curele sau cordoane în talie. Propunerea noastră pentru tine este această rochie din denim cu pliuri care îți dă senzația de posterior bombat.

rochii office

Rochii ofiice pentru silueta dreptunghi

Când ai o siluetă dreptunghi, scopul este să creezi iluzia unei siluete cu forme (clepsidră) și acest lucru îl poți realiza prin definirea cât mai clară a talie. Ceea ce înseamnă că poți accentuea atât umerii cât și șoldurile. Dacă mărești acele zone din punct de vedere vizual, talia ta va părea mai îngustă.

Cum faci acest lucru? Cu rochii care au umerii sau volane pe mâneci, dar în același timp elemente decorative în partea inferioară. De exemplu, cu această rochie cu imprimeuri geometrice, cu volane în zona mânecilor și volane în partea inferioară a coapselor creezi efectul de volumetrie care îți pune în evidență talia. Pentru a avea o ținută office ceva mai elegantă poartă rochia cu o pereche de pantofi sau botine cu toc, iar dacă vrei ceva mai relaxat o pereche de cowboy boots este exact ce ai nevoie pentru un look cu personalitate. 

rochii office

Rochii office pentru silueta clepsidră

Dacă ai forma corpului de clepsidră, te poți considera norocoasă, aproape indiferent de numărul kilogramelor. Când talia este bine evidențiată, poți să consideri că ai un mare avantaj. Ție îți va fi mult mai ușor să îți alegi ținuta office, pentru că nu trebuie să lucrezi atât de mult la a corecta. Dar, pentru că silueta clepsidră este prin definiție sexy, dacă mai adaugi și haine cu același laitmotiv, mesajul devine prea evident. Nu uita că dress code-ul office, indiferent de jobul tău, impune o ținută fără culori stridente sau croieli provocatoare. 

Tocmai de aceea, propunerea noastră pentru tine dacă ai siluetă clepsidră sunt rochii office drepte, dar cu elemente decorative de impact. Așadar, un model de rochie office în care garantăm că vei arăta superb este această rochie albastră cu model origami în zona pieptului.

rochii office

Profesionalismul ar trebui să fie exprimat prin orice mijloace, iar posibilitatea de a-ți exprima latura creativă, chiar și atunci când porți rochii office, este un mod de a comunica cu stil acest aspect. Nu uita să porți ceea ce te reprezintă, dar și ceea ce vrei să devii! 

Pe Framboise.ro te așteaptă modele de rochii de zi și office cu croieli unice, care pot fi purtate atât în ținute office, cât și smart casual, rochii care îți pun în evidență feminitatea și personalitatea!


Mergi sus