rochii de matase

Așa cum moda se schimbă de la an la an și corpul nostru trece prin transformări, odată cu trecerea timpului. Un lucru rămâne mereu același, indiferent de kilogramele acumulate: tipologia corporală. Hainele bine alese au rolul de a-ți flata silueta, de a ascunde părțile mai puțin frumoase, de a-ți evidenția calitățile. Și ce poate flata mai bine silueta unei femeie decât o rochie de mătase rafinată și elegantă. Despre rochii de mătase vom povesti în cele ce urmează și despre ce model se potrivește fiecărei femei în parte în funcție de siluetă.

Descoperă în rândurile de mai jos, ce rochii de mătase de zi sau de seară te avantajează dacă ai silueta măr sau silueta pară, cum îți poți evidenția mai bine trupul atunci când te bucuri de silueta clepsidră sau ce elemente să alegi la o rochie de mătase dacă ai o tipologie corporală androgină, fără forme bine definite. 

Rochii de mătase pentru silueta măr

Știm că atunci când talia ta din tinerețe pare că a dispărut cu desăvârșire îți vine greu să mai vezi atuurile, însă femeile cu silueta măr au atuuri de care trebuie să profite. Poate vorbim de sâni frumoși și voluptoși, de picioare bine definite și glezne fine, secretul este să distragi atenția de la abdomenul proeminent și să o aduci în zona coprului de care ești mândră. De exemplu, atunci când sânii sunt latura forte a siluetei măr, alege rochii de mătase cu decolteu deschis, rotund sau în V, astfel încât să se vadă zona sternului și puțin din linia sânilor, dacă locația și evenimentul la care mergi îți permite.  

Dacă vorbim de un eveniment special, o nuntă sau o petrecere de seară, atunci o rochie de mătase lungă cu decolteu în V și crăpătură pe picior va capta privirile în zona expusă a corpului. În general, femeile cu silueta măr sunt destul de bine proporționate, doar că au o talie foarte îngroșată pe care trebuie să o mascheze. În situațiile în care șoldurile sunt foarte mici, iar diferența este evidentă, poți echilibra silueta cu o rochie amplă până la genunchi care să creeze un efect de uniformitate. Brațele groase pot fi camuflate cu manecile aripi de fluture sau cu cele clapetă, care ascund zonele pline și chiar dau senzația de umeri mai înguști, așa cum poți obține cu ajutorul acestei rochii de mătase Viola, cu mâneci cu efect de capă. 

Rochii de mătase pentru silueta pară

Şoldurile bine conturate, coapsele groase şi un posterior bombat sunt caracteristicile cheie ale unei siluete în formă de pară. Femeile cu silueta pară au în general sânii mici și umerii înguști. Pentru a stăpâni proporțiile trupului tău în formă de pară, trebuie să atragi atenția către partea de sus a corpului, în detrimentul celei inferioare. Rochiile potrivite pentru acest tip de siluetă sunt cele care au topuri cu elemente decorative de impact, precum pietre strălucitoare sau paietele sau cu diverse elemente de impact în zona gâtului și decolteului precum fundele sau volanele. Poți alege rochii de mătase cu  decorațiuni sau broderii, la fel și rochii cu spatele gol sau cu mâneci opulente, chiar dramatice, sunt potrivite pentru femeile cu silueta pară.

În ceea ce privește lungimea, alege rochii de mătase midi sau lungi pentru a crea senzația de îngustare a șoldurilor si pentru a alungi silueta. Pentru un eveniment de zi, cu o rochie din organza de mătase cu floare pe umăr și croială dreaptă, vei arăta superb, mai ales dacă vei alege să porți încălțări cu toc înalt de culoarea pielii pentru a da senzația de alungire a siluetei. Femeile cu formă pară pot alege de asemenea rochii de mătase de ocazie cu partea superioară într-o culoare puternică și partea inferioasă într-o nuanță neutră, de preferat negru, sau poți alege rochii de mătase de zi cu detalii de croi interesante în partea de sus și partea inferioară într-un ton mai simplu, cu o linie cât mai dreaptă.

Rochii de mătase pentru silueta androgină

Cunoscută și sub denumirea de siluetă dreptunghi, silueta androgină se deosebește de toate celelalte tocmai prin lipsa formelor. Femeile cu trup androgin au bust mic, iar picioarele sunt de obicei lungi și subțiri. Cu trucurile vestimentare potrivite chiar și femeile fără forme pot fi atrăgătoare și feminine, dacă învață să-și pună în valoare atuurile fizice. În garderoba unei femeie cu sileută androgină nu ar trebui să lipsească rochii de mătase, fie ele pentru zi sau pentru ocazii speciale, deoarece sunt prin excelență apanajul feminității.

Dar, nu orice rochie este potrivită pentru o femeie androgină, ci în locul unui model simplu alege rochii din mătase cu volane, ample, tip baby doll sau cu multe volane și imprimeuri mari care dau senzația de mărire. Cu această rochie din mătase naturală cu imprimeu floral și volane, trupul tău androgin ca căpăta profunzime și forme senzuale. 

Rochii de mătase pentru silueta clepsidră

Cea mai dorită dintre siluete este silueta clepsidră, deoarece deține echilibrul perfect între partea superioară și partea inferioară a corpului, marcată bineînțeles de o talie subțire. Practic dacă ai trupul în formă clepsidră, te poți considera norocoasă, deoarecepoți purta orice tip de rochie îți dorești. Pentru a emana senzualitate alege o rochie de mătase care îți evidențiază talia, indiferent că vorbim de rochii lungi de seară sau de rochii de zi, pentru ținute casual.   

Ce rochie ți se potrivește pentru a-ți pune cel mai bine silueta perfectă în evidență? O rochie sirenă dacă vorbim de un eveniment special sau o rochie lungă cu accent pe talie. Propunerea noastră este o rochie din mătase Moon lungă și transparentă, cu nasturi pe toată lungimea.

Pe Framboise.ro te așteaptă rochii din mătase de zi sau de seară cu diferite croilei pentru a avantaja fiecare tip de siluetă! Dacă vrei să atragi atenția în partea superioară a corpului pentru că ești mulțumită de decolteul tău sau de ochii frumoși, atunci optează pentru acccesorii de impact, precum cerceii candelabru. Dacă în schimb picioarele și gleznele fine sunt punctul tău forte, atunci alege o rochie midi și o pereche de pantofi stiletto, într-o nuanță puternică.


Mergi sus