Lecția de creativitate: secrete de stil pentru cămașa damă albă

Cămașa albă de birou e piesa vestimentară cel mai des folosită din garderoba office. Lauren Hutton și Carolina Herrera sunt două dintre doamnele celebre care au făcut din cămașa albă o marcă a stilului personal. Din bumbac rigid, cu liniile drepte parcă perfect calculate, cu un guler tare, cămașa albă nu mai este de multă vreme apanajul bărbaților, ci a devenit una dintre cele mai importante piese din ținuta office sau smart casual.  

Într-adevăr, purtată în manieră simplă, o cămașă damă albă poate fi considerată anostă sau lipsită de strălucire. Însă, avantajul suprem vine tocmai din versatilitatea ei, din faptul că poate fi accesorizată în multiple moduri și mai ales din faptul că a fost reinterpretată de designeri în moduri spectaculoase redefinind chiar conceptul de feminitate. Pornind de la adevărul zilelor noastre, cămașa damă albă alături de fusta neagră creion sau pantalonii drepți cu dungă, reprezintă baza garderobei office. 

Frumusețea ei apare însă exact atunci când ieși din rigorile modei și îți dai frâu liber creativității. Acest lucru vrem să-l facem și noi cu această ocazie și să-ți povestim cum poți purta cămașa damă albă în cele mai ingenioase moduri, cu ajutorul unor mici secrete de stil:

Camășa damă albă clasică în ținuta casual 

O cămașă albă, clasică, alăturată oricărui alt articol casual din garderobă, de genul jeansilor, indiferent de culoare, stil, cu imprimeuri sau nu, o trimite din tabăra formalului în cea casual, în doi timpi și trei mișcări. În zilele de weekend sau seara după job când vrei să ieși în oraș și nu ai mare idee ce să porți, combinație dintre o cămașă damă albă și o pereche de jeans este  perfectă. Îți va conferi o alură luminoasă, îngrijită, și îți va permite să îmbini în jurul ei diverse elemente de impact, precum bijuteriile și accesoriile. 

De exemplu, dacă este cald afară, o pereche de ochelari de soare cu ramă animal print, imprimeu super în trend în acest an, se vor potrivi perfect, fără să ieși din zona ta de minimalism. Dacă în schimb ești adepta unui look mai îndrăzneț, poartă alături de o cămașă damă albă o pereche de pantaloni de efect așa cum sunt culottes

Lecția de creativitate: secrete de stil pentru cămașa damă albă

Cămașa damă albă reinterpretată pentru birou

La prima oră a dimineții când te pregătești pentru o nouă zi la birou, când încă nu ți-ai băut cafeaua, garderoba ta poate că nu îți transmite nimic. Veșnica replică „nu am cu ce să mă îmbrac” poate fi transformată în „găsesc imediat ceva cu ce să ma îmbrac”, dacă privești lucrurile dintr-o altă perspectivă. Poate că ai purtat și acum două zile o cămașă albă, dar de data aceasta vino cu ceva complet diferit. O poți alătura unui alt articol din garderobă, de exemplu cu o pereche de pantaloni de culoarea cobaltului, cu talie înaltă și codron decorativ, sau îți poți pune un colier statement la gât, pe sub guler, pentru a tempera din strălucirea bijuteriei, mai ales dacă vorbim de un colier cu pietre.   

De asemenea, suflecată la mâneci, desfăcută ușor la doi nasturi, alături de o fustă plisată trei sferturi, la braț cu un cardigan elegant și de mână cu o serie de brățări multiple colorate, vei avea un outfit smart casual în care cămașa albă de care tot fugi va fi liantul perfect al altor articole din garderoba ta.

Cămașa damă albă și stilul elegant relaxat

Cămașa albă are o istorie lungă în spate și e imposibil să nu ne-o amintim pe Katharine Hepburn care a purtat-o în filmul Holiday în 1938, de Marilyn Monroe în anii ‘50 când erau în vogă pin-up girls și cămășile albe purtate descheiate la nasturi pentru a face loc decolteului. Sau, mai târziu de anii 1970 când cămașa albă a luat o turnură ceva mai romantică și deseori avea mâneci bufante sau detalii feminine precum volanele sau dantela. 

Astfel, dacă ești adepta unui stil elegant relaxat, fie că vorbim de ținuta pentru job sau chiar de o ocazie mai specială, o cămașă albă cu un croi asimetric sau cu detalii decorative care o scot din tipare este o piesă vestimentară esențială în garderobă. Poți îmbrăca o cămașă albă cu detaliu plisat supradimensionat sau o cămașă albă cu volane decorative, alături de o pereche de pantaloni eleganți sau o fustă conică și imaginea ta va fi una eleganță, rafinată, dar de mare efect. 

Cămașa damă albă în ținuta de petrecere

Frumusețea vine din faptul că designerii au schimbat puțin perspectiva din care priveam cămașa albă dându-i o imagine nouă, mai proaspătă, mai efervescentă. De exemplu, cămașa albă poate fi purtată în contexte mai speciale, alături de piese vestimentare mai prețioase. Dovadă stau vedetele de la Hollywood care au încălcat până și regulile de pe covorul roșu, purtând o cămașă albă așa cum a făcut Sharon Stone în 1998 când s-a afișat purtând o cămașă albă masculină Gap și o fustă Vera Wang. 

Dacă vrei să ieși din tiparul mulțimilor, dacă ești o fire nonconformistă care preferă lucrurile creative, atunci alege piese vestimentare de impact pentru că se vor dovedi alegeri câștigătoare în timp. Poate fi vorba de o cămașă albă cu guler dublu sau de o cămașă albă asimetrică, nu contează, secretul tău de stil principal trebuie să fie curajul!

Așadar, dacă ești în căutarea unei cămăși albe mai speciale, pe Framboise.ro găsești modele unice, pentru că detaliile fac diferența!
Mergi sus